با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

بستنی آن هم از نوع سنتی از محبوب‌ترین دسرهای ما ایرانیان است. مخصوصا حالا که در فصل تابستان هستیم خوردن بستنی سنتی در گرمای هوا بسیار می‌چسبد. این دسر ارزان و دلچسب نوعی دسر منجمد است که باید حداقل ۱۰٪ چربی شیر داشته باشد. در این قسمت طرز تهیه بستنی سنتی خانگی را برای شما آماده کرده‌ایم. امیدواریم آن را تهیه کنید و لحظات شیرینی را در کنار خانواده خود سپری کنید.

 

مواد لازم برای یک و نیم کیلو بستنی:

شیر: یک لیتر
شکر: ۳۰۰ گرم
ثعلب: ۲ قاشق چایخوری
محلول زعفران: ۲ قاشق سوپخوری
گلاب مرغوب: ۴ قاشق سوپخوری
پودر هل سفید: یک قاشق چایخوری
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
پسته: ۱۰۰ گرم، خرد شده

 

طرز تهیه:

۱- ابتدا شیر را بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس ثعلب را با شکر مخلوط کنید و آن را به آرامی به شیر در حال جوش بیفزایید. شروع کنید شیر را با همزن دستی هم زدن تا شکر خوب در شیر حل شود.
۲- شیر را از روی حرارت بردارید و وقتی داغی خود را از دست داد آن را از صافی رد کنید تا یک‌دست شود. اجازه دهید تا شیر کمی خنک شود و سپس محلول زعفران، گلاب و هل را به آن بیفزایید و هم بزنید. محلول را در فریزر قرار دهید و هر یک ساعت یک بار آن را خارج کنید و هم بزنید و دوباره در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. دقت کنید که نباید یخ بزند. ۴ بار این کار را تکرار کنید. می‌توانید در این مرحله از دستگاه بستنی‌ساز هم استفاده کنید. به این صورت که مایه بستنی را در دستگاه بستی‌ساز بریزید و آخر سر هم پسته خرد شده را به بستنی اضافه کنید.
۳- سینی فر لبه کوتاه را بردارید و خامه را آن به ضخامت ۱ تا ۲ میلی‌متر پهن کنید و در فریزر بگذارید تا یخ بزند. بعد از آن خامه را خرد کنید و داخل بستی آماده بریزید. حالا بستی را با قاشق چوبی هم بزنید و دوباره آن را در فریزر قرار دهید.

 

نکته:

۱- این دستور ۲۵۳۱ کیلوکالری انرژی دارد که شامل ۳۵۷گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی می‌باشد.
۲- چنانچه از خامه چرب استفاده کنید منجمد نخواهد شد از این رو اگر خامه چرب بود کمی شیر به آن اضافه کنید و سپس در سینی فر آن را پخش کنید.(برای این کار باید از خامه خشک استفاده کنید.)
۳- باید از ثعلب مرغوب استفاده کنید تا بستنی یخ نزند و کشدار بشود.
۴- در میزان شکر بستنی نیز دقت کنید چرا که اگر شکر آن از میزان داده شده بیشتر باشد بستنی نمی‌بندد.
۵- هر چقدر که مقدار ثعلب بیشتر باشد بستنی کشدارتر خواهد شد. البته این به معنای آن نیست که بیشتر از حد مجاز استفاده کنید.
۶- بهتر است برای اینکه بستنی زود ببندد آن را به روش سنتی در سینی‌های لبه‌دار فلزی بریزید و سپس هر بار با کاردک آن را هم بزنید. به این ترتیب بستنی زود بسته خواهد شد.
۷- چنانچه از دستگاه بستنی‌ساز استفاده می‌کنید ابتدا بگذارید بستنی در فریزر کمی ببندد و سپس آن را در دستگاه بستنی‌ساز بریزید و اجازه دهید تا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بخورد و بستنی ببندد. بستنی را از دستگاه خارج کنید و آن را در فریزر قرار دهید تا کاملاً بسته شود.

[تعداد: 2    میانگین: 3.5/5]
تاریخ: ۵ مرداد ۱۳۹۵

دیدگاه‌های شما

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌گذارد

اطلاع از
avatar

wpDiscuz
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.