با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه رب گوجه‌ فرنگی خانگی

طرز تهیه رب گوجه‌ فرنگی خانگی 1
در این مطلب طرز تهیه کامل رب گوجه فرنگی را برای شما آماده کرده‌ایم که امیدواریم برایتان مفید باشد.

 

مواد لازم:

گوجه فرنگی: ۱۰۰ کیلوگرم
آب: ۱۲ کیلوگرم
روغن: ۱ کیلوگرم
نمک: ۱بسته ۴۰۰ گرمی
توری سیمی با خانه‌های خیلی ریز

 

طرز تهیه رب گوجه فرنگی:

۱- گوجه فرنگی‌ها را شسته و همه آن‌ها را از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. سپس روی آن‌ها آب بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. گوجه باید به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.
۲- بعد از آن گوجه‌ها را روی توری سیمی ریخته و آن‌ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه‌هایشان جدا شود. بعضی از چلو صافی برای اینکه پوست و دانه گوجه را جدا کنند استفاده می‌کنند. این کار را نکید چراکه در این صورت رب شما ترش می‌شود و کپک می‌زند. از آنجایی که خانه‌های چلو صافی درشت است باعث می‌شود که دانه‌ها رد شوند.
۳- جدیدا دستگاه‌هایی به بازار آمده‌اند که آب گوجه را می‌گیرند و به مشتری تحویل می‌دهند. با این کار جوشانیدن رب در منزل راحت‌تر می‌شود و تهیه رب بعد از آب گرفتن آغاز می‌شود.
۴- آب گوجه فرنگی را روی حرارت می‌گذاریم و باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. نمک را در همین مرحله اضافه می‌کنیم زیرا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری می‌کند. بسیار مهم است که رب به چه میزان غلیظ شود. اگر رب شل و آبدار باشد زود کپک می‌زند و اگر زیادی سفت باشد طعم سوختگی به خود خواهد گرفت و چون سفت است استفاده از آن مشکل خواهد بود.
۵- برای اینکه بفهمید رب آماده شده است یا نه با کفگیر در کف قابلمه خطی بکشید. باید شکافی که ایجاد کرده‌اید برجا بماند و خیلی پر شود. رب را هر چند دقیقه هم بزنید. مخصوصا در اواخر پخت که احتمال ته گرفتن آن زیاد است و ممکن است رب شما طعم سوختگی به خود بگیرد.
۶- بعد از اینکه رب غلیظ شد در مرحله آخر روغن را به آن اضافه می‌کنید. رب را هم بزنید تا تفت بخورد. مقدار روغن بستگی به خودتان دارد و درواقع برای این است که رب خوشرنگ‌تر شود و در یخچال و یا فریزر یخ نزند.
۷- بعد از اینکه رب آماده شد آن را در تشت بزرگی ریخته و اجازه دهید تا کاملا سرد شود و سپس آن را بسته‌بندی کنید.

طرز تهیه رب گوجه‌ فرنگی خانگی 2

 

نکات:

اول: در بازار ۲ نوع گوجه فرنگی وجود دارد. محلی و گلخانه‌ای. می‌توانید برای تهیه رب گوجه از هر دوی این گوجه‌فرنگی‌ها استفاده کنید. هر کدام از اینها مزایا و کاستی‌های خودش را دارد. اگر با گوجه فرنگی محلی رب تهیه کنید رب کمتری به شما می‌دهد اما رب شما در عوض کپک نمی‌زند و دیرتر خراب می‌شود. گوجه فرنگی گلخانه‌ای گران‌تر است اما می‌توانید رب بیشتری با آن تهیه کنید. معمولا این طور است که به ازای هر ۱۰۰کیلوگرم گوجه فرنگی اگر گوشتی و آبدار باشد بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم رب تهیه کنید.
دوم: سعی کنید گوجه فرنگی را در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی انتخاب کنید. گوجه فرنگی‌هایی را انتخاب کنید که به شکل بیضی و دارای گوشت بیشتر و آب‌دار هستند را انتخاب کنید. گوجه فرنگی باید کاملا قرمز و رسیده باشد و بخش‌هایی از آن نباید زرد یا سبز یا سفید باشد. گوجه‌های لهیده، خراب و کپک زده را انتخاب نکنید زیرا هم سالم نیستند و هم طعم رب را تغییر می‌دهند.
سوم: نمک را برای این به رب اضافه می‌کنند که از کپک زدن و خرابی آن جلوگیری کنند و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.
چهارم: در اکثر خانه‌های روستایی رب را در فضای باز و بر روی آتش می‌پزند چرا که جوشانیدن رب زمان زیادی می‌برد و مصرف گاز خانگی بالا می‌رود.
پنجم: منظورمان از توری‌های سیمی همان توری‌های خانه ریزی هستند که برای جلوگیری از ورود حشرات بر روی پنجره‌های منزل نصب می‌شوند. البته در بازار توری‌هایی هم به فروش می‌روند که مخصوص جوشاندن رب هستند.
ششم: برای پختن و جوشاندن رب بهترین جنس دیگ، دیگ مسی است.

طرز تهیه رب گوجه‌ فرنگی خانگی 3

 

روش نگهداری کنسرو رب گوجه فرنگی:

مصرف کنسرو گوجه به کسانی که به گوجه­ فرنگی حساسیت دارند، توصیه نمی‌شود. از .از مصرف کنسروهایی که رنگ و بوی آن‌ها تغییر پیدا کرده است خودداری کنید. رب گوجه فرنگی را باید بعد از باز شدن در داخل یخچال نگهداری کنید. رب گوجه فرنگی ممکن است کپک بزند. کپک به دلیل شرایط نامطلوب نگهداری ایجاد می‌شود. بنابراین برای اینکه از کپک زدن رب گوجه فرنگی خودداری کنید آن را در یخچال در دمای  ‌۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید، سعی کنید در یخچال را زیاد باز و بسته نکنید، ظرفیت یخچال را هم نباید بیش از حد پر کرد، میوه و سبزی آلوده در یخچال نگهداری نکنید و در آخر حتما رب را درون ظروف شیشه‌ای و دردار نگهداری کنید. اگر همه این نکات را رعایت کردید و رب باز هم کپک زد بخش کپک‌زده را به صورت عمیق جدا کنید و روی سطح آن یک لایه روغن بمالید. به این ترتیب عمل اکسیژن‌رسانی را متوقف می‌کنید و از تشکیل کپک جلوگیری می‌کنید. نگهداری رب در داخل فریزر نیز یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از کپک زدن آن است.

[تعداد: 8    میانگین: 2.9/5]
تاریخ: ۲۳ تیر ۱۳۹۵

دیدگاه‌های شما

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌گذارد

اطلاع از
avatar

wpDiscuz
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.