با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه سس مایونز خانگی و فوت و فن آن

طرز تهیه سس مایونز خانگی و فوت و فن آن

یکی از محبوب‌ترین سس‌ها که در ایران از آن بسیار استفاده می‌شود سس مایونز است. در این بخش روش تهیه سس مایونز خانگی را برای شما آماده کرده‌ایم و فوت و فن خوشمزه‌تر شدن آن را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

 

مواد لازم:

زرده تخم مرغ: ۲ عدد
روغن مایع: ۲ لیوان
پودر خردل: ۱ قاشق چایخوری
سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۴ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل: مقداری

 

طرز تهیه:

۱) ابتدا زرده‌های تخم مرغ، پودر خردل، شکر و نمک را در کاسه‌ای می‌ریزیم و هم می‌زنیم تا یک دست شود. سپس در ظرفی دیگر سرکه و آبلیموی تازه را مخلوط می‌کنیم و نیمی از آن را به مخلوط زرده اضافه می‌کنیم
۲) بعد از آن روغن را قطره قطره می‌افزاییم و با همزن یا مخلوط‌کن هم می‌زنیم. در این مرحله دقت کنید که روغن حتما باید قطره قطره و پشت سر هم اضافه شود، اگر با افزودن روغن با لیوان راحت نیستید می‌توانید آن را در داخل ظرف مخصوص روغن یا ظرف سس که میزان روغن در آن در کنترل باشد بریزید و نیمی از روغن ظرف را بی‌وقفه و آرام به مخلوط اضافه کنید و تند هم بزنید)
۳) بعد از افزودن نصف روغن و وقتی سس خودش را گرفت بقیه مخلوط سرکه و آبلیمو را می‌افزاییم و در ادامه باقی روغن را کم کم اضافه و مخلوط می‌کنیم. دقت کنید که بعد از آماده شدن سستان و وقتی خودش را گرفت دیگر آن را هم نزنید چرا که سس شل و خراب می‌شود.
۴) بعد از اتمام کار نوبت به اضافه کردن فلفل است. آن را نیز اضافه می‌کنیم و به وسیله قاشق کمی مخلوط می‌کنیم، سس مایونز باید ۲ ساعت در دمای اتاق بماند. سپس آن را در داخل شیشه می‌ریزیم و در یخچال می‌گذاریم، این سس بهتر است تا ۱ هفته مصرف شود.

 

نکته:

در تهیه سس مایونز نباید سفیده تخم‌مرغ دبه کار برده شود زیرا باعث بریدن سس شده و نتیجه کار آن طور که انتظارش را داشتید نخواهد شد.

 

آیا می‌دانستید که:

سس مایونز کاربردهای زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به چاشنی غذا، انواع ساندویچ، پایه‌ای برای سس گوجه فرنگی، چیپس، سیب‌زمینی سرخ‌شده فرانسوی، تخم‌مرغ آبپز، مرغ سرد و انواع سالاد اشاره کرد. همچنین می‌توان از آن در جهت زیباسازی مواد غذایی استفاده کرد.

 

کالری سس مایونز:

هر قاشق سوپ‌خوری سس مایونز دارای دوازده گرم چربی و ۱۱۰ کالری انرژی است.

 

سس مایونز رژیمی:

سس مایونزی که کم چرب باشد سس رژیمی محسوب می‌شود.

 

روش نگهداری سس مایونز:

در تهیه سس مایونز خانگی از زرده تخم مرغ خام استفاده می‌کنند، از این رو خطر مسمومیت بوسیله سالمونلا وجود دارد. در تهیه سس مایونز کارخانه‌ای، زرده تخم مرغ را پاستوریزه و یا فریز می‌کنند و به جای مایعات، از آب یا دیگر مواد امولسیون کننده استفاده می‌کنند. اگر این سس صحیح و بهداشتی تهیه شود، تا اندازه‌ای در برابر فاسد شدن مقاومت می‌کند و سرکه‌ای که به آن افزوده می‌شود به آن خاصیت اسیدی می‌بخشد و از این رو به آسانی مسمومیت ایجاد نمی‌کند. سس مایونز را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید چرا که اگر خارج از یخچال بماند، باعث رشد نوعی باکتری در آن می‌شود که این باکتری سس مایونز را بدبو و بدطعم کرده و باعث مسمومیت آن می‌شود.

[تعداد: 5    میانگین: 2.4/5]
تاریخ: ۶ مرداد ۱۳۹۵

دیدگاه‌های شما

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌گذارد

اطلاع از
avatar

wpDiscuz
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.