با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ‌ کرده

بادمجان یکی از مواد غذایی مورد علاقه ایرانی‌هاست. در این مطلب طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ کرده را برایتان آماده کرده‌ایم. شاید این غذا ایرانی نباشد اما به دلیل وجود بادمجان و گوشت چرخ کرده درون آن متناسب با ذائقه ما ایرانی‌هاست. از آنجایی هم که دارای ظاهری زیباست و زود هم آماده می‌شود برای مهمانی‌ها انتخاب خوبی است. سس سفید هم در این سوفله استفاده می‌شود که در ادامه طرز تهیه سس سفید را هم آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ‌ کرده

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
بادمجان: ۲ کیلو
پیاز درشت: یک عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری
پنیر پیتزای رنده ‌شده: ۱۰۰ گرم
روغن مایع سرخ کردنی: به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

۱- اول بادمجان‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت حلقه حلقه بریده و مقداری نمک روی آن‌ها بپاشید و در سبدی ریخته و کنار بگذارید. افزودن نمک به این دلیل است که هم تلخی بادمجان‌ها گرفته شود و هم بادمجان‌ها در هنگام سرخ شدن روغن کمتری را به خود جذب کنند.
۲- کمی روغن در تابه ریخته و آن را بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید. بعد از اینکه روغن داغ شد بادمجان‌ها را در آن ریخته و سرخ کنید. بعد از سرخ کردن همه بادمجان‌ها آن‌ها را به ظرف دیگری منتقل کنید و کنار بگذارید.
۳- حالا نوبت پیازهاست. آن‌ها را پوست کنده و بعد از اینکه آن‌ها را شستید روی گوشت رنده کنید. سپس مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. حالا در تابه‌ای دیگر، کمی روغن ریخته و آن را بر روی حرارت بگذارید و مخلوط گوشت و پیاز را داخل آن سرخ کنید. در این مرحله دقت کنید می‌توانید به جای آن که پیاز را داخل گوشت رنده کنید آن را خرد کرده و سپس همراه با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید. بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ بیفزایید و گوشت را همراه با پیاز سرخ کنیدو اجازه دهید کمی بپزد. در صورت تمایل می‌توانید هنگام سرخ شدن گوشت و پیاز، رب گوجه فرنگی به آن هم بیفزایید.
۴ – از قبل فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. سپس یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر را برداشته و ابتدا بادمجان‌های حلقه‌ حلقه و سرخ شده را کف آن بچینید. سپس روی آن‌ها گوشت بریزید و خوب پخش کنید. سپس سس سفید را بر روی گوشت بریزید و روی گوشت پنیر پیتزا بپاشید. لایه‌های بعدی را هم به همین ترتیب ادامه دهید و این کار را تا زمان تمام شدن مواد ادامه دهید. لایه آخر را نیز با پنیر پیتزا بپوشانید.
۵ – ظرف را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بماند تا مواد بپزند. سپس شعله بالای فر را روشن کرده و سوفله را به مدت ۱۰ دقیقه حرارت دهید تا سطح آن طلایی رنگ شود.
نکته: برای زودتر آماه شدن غذا می‌توانید به جای فر از مایکروفر استفاده کنید. اگر مایکروفر را روی حداکثر قدرت خود قرار دهید زمان آماده شدن این غذا نصف می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه سس سفید:

کره: ۵۰ گرم
شیر: یک لیوان
آرد سفید: ۲  قاشق سوپ‌خوری
خامه: ۲  قاشق سوپ‌خوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه سس سفید:

قابلمه کوچک نچسبی بردارید و کره را در آن ریخته و بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. حالا آرد را به آن بیفزایید و کمی تفت بدهید. سپس شیر را کم‌کم به آن اضافه کرده و مرتب با چنگال هم بزنید. بعد از آن نیز نوبت به اضافه کردن خامه و نمک و فلفل است و اجازه دهید کمی دیگر حرارت ببیند تا سس غلیظ شود. سس سفید شما آماده است.

[تعداد: 3    میانگین: 1.7/5]
تاریخ: ۳ شهریور ۱۳۹۵

دیدگاه‌های شما

1 دیدگاه روشن "طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ‌ کرده"

اطلاع از
avatar

مرتب‌سازی بر اساس:   جدیدترین | قدیمی‌ترین | بیشترین تعداد رای
صبا
کاربر
صبا
6 ماه 26 روز پیش

لطفا غذاهای ایرانی رو بیشتر بذارید مرسییییییییییی

wpDiscuz
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.