با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه پلو مرغ به سبک آفریقایی‌

مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار ما ایرانی‌هاست اما شاید از تهیه آن به سبک‌های تکراری خسته شده باشید و احتیاج به کمی تنوع در طبخ مرغ داشته باشید. در این بخش طرز تهیه یک غذای بین‌المللی را در نظر گرفته‌ایم که اصلیتش به غرب آفریقا بر می‌گردد و معمولا در آفریقا آن را در مقدار زیاد و با مرغ کامل تهیه می‌کنند. در ادامه با طرز تهیه پلو مرغ به سبک آفریقایی‌ با ما همراه باشید.

طرز تهیه پلو مرغ به سبک آفریقایی‌ 1

مواد لازم:

سیر: ۲ حبه له شده
آویشن خشک شده: ۱ قاشق چایخوری
سینه مرغ بدون استخوان: ۴ عدد
روغن: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده: ۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
آب مرغ: کمتر از ۲ پیمانه
پودر میگو خشک شده: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل چیلی سبز تازه (دانه گرفته شده و خورد شده): ۱ عدد
برنج: سه چهارم پیمانه
آب: ۲ و ۱/۲ پیمانه
آویشن تازه خرد شده: برای پاشیدن روی غذا

 

طرز تهیه:

ابتدا سیر و آویشن را در ظرفی مخلوط کنید و آن‌ها را روی سینه مرغ بمالید. سپس روغن را داغ کنید و مرغ را در تابه سرخ کنید به اندازه‌ای که روی مرغ مقداری قهوه‌ای شود.
طرز تهیه پلو مرغ به سبک آفریقایی‌ 2
بعد از اینکه مرغ‌ها سرخ شدند آن را در داخل بشقابی کنار بگذارید. سپس پیاز را خرد کرده و آن را کمی تفت دهید در حدی که نرم شود و بعد رب گوجه و گوجه خورد شده را به آن بیفزایید. مواد را بر روی حرارت قرار دهید تا با شعله ملایم ۱۵ دقیقه بپزد. گاهی آن‌ها را هم بزنید تا ته نگیرد. هنگامی که آب گوجه کم شد زیر شعله را کم کرده و مرغ را به داخل سس برگردانید و آن را با سس مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید تا بپزد. سپس آب مرغ و پودر میگو و چیلی خرد شده را به مواد بیفزایید تا به جوش بیاید و ۵ دقیقه دیگر  بگذارید تا بپزد و آب خورشت غلیظ شود تا وقتی مرغ کامل بپزد و گاهی هم آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
در این فاصله برنج را آماده کنید. طرز تهیه برنج برای این خورشت به ان صورت است که برنج را همراه با آب و مقداری از آب خورشت همان سس مرغ مخلوط کرده و اجازه دهید تا به جوش بیاید سپس شعله را کم کرده و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج با شعله ملایم به مدت ۱۵ دقیقه بپزد تا زمانی که برنج نرم شده و آب برنج تمام شود.در هنگام سرو این غذا در ۴ بشقاب جداگانه برنج قالب‌زده بریزید. برای این کار داخل کاسه‌ای را چرب کرده و برنج را داخل آن بریزید و سپس با پشت قاشق کمی فشار بدهید. سپس بشقاب را روی کاسه قرار دهید و سپس کاسه و بشقاب را با هم برگردانید. به این ترتیب برنج قالبی از بشقاب خارج می‌شود. از سس مرغ آماده شده دور تا دور برنج بریزید. اگر حس کردید که آب سس زیاد است مقداری شعله را زیاد کنید تا آب تبخیر و سس غلیظ‌تر شود.

طرز تهیه پلو مرغ به سبک آفریقایی‌ 3
سپس فیله مرغ را اسلایس کرده و آن‌ها را روی سس بچینید و روی آن مقداری آویشن تازه خرد شده بریزید.
اجازه دهید تا آب خورشت به جوش بیاید و سپس غذا را در زیر نقطه جوش آب به صورت نیمه جوش نگه دارید تا پخته شود. درواقع دمای مایع نباید به حدی برسد که حباب تولید کند. برای مثال از این روش برای انواع خورشت استفاده می‌کنند تا بهتر جا بیفتد و کاملا پخته شود. خوبی این روش نسبت به آب پز کردن سریع و جوشیدن کامل این است که با این روش تکه های گوشت و سبزیجات تکه تکه نمی‌شوند و از له شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.
نکته: اگر پودر میگو خشک نداشتید می‌توانید از آن استفاده نکنید. بدون آن نیز غذا خوشمزه می‌شود.

[تعداد: 3    میانگین: 2.3/5]
تاریخ: ۲۷ تیر ۱۳۹۵

دیدگاه‌های شما

اولین نفری باشید که دیدگاه می‌گذارد

اطلاع از
avatar

wpDiscuz
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.