با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

آشنایی با غذاهای محلی – تبریز

سراسر ایران و در گوشه کنار و جای جای آن، هر منطقه، شهر و یا استانی دارای غذاهای مختص به خودش است که بسیار تنوع دارند و هر کدامشان لذت خاص خودشان را دارند. این غذاهای سنتی و لذیذ به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می‌شود. غذاهای محلی ایرانی تنوع بسیار دارند که صحبت درباره همه آن‌ها در این مقاله نمی‌گنجد. ما سعی کرده‌ایم در این مطلب به معرفی و طرز تهیه ۱۰ غذای محلی خوشمزه از سراسر ایران بپردازیم. اگر سری به این شهرها زدید حتما از غذاهای محلی آن‌ها نوش جان کنید. البته خودتان نیز در خانه می‌توانید به تهیه این غذاها بپردازید و از خوردن آن‌ها لذت ببرید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید با آشنایی با غذاهای محلی – تبریز:

قارنی یاریخ (بادمجان شکم‌پر)

قارنی یاریخ (بادمجان شکم‌پر)

 

مواد لازم:

بادمجان که زیاد تپل نباشد: ۶ عدد

– گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

– پیاز ریز شده: ۱ عدد

– سیر: ۱۰ حبه

– گوجه فرنگی: ۲ عدد

– جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپخوری

– رب گوجه، نمک، فلفل و روغن مایع به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را پوست کنده و به صورت عمودی یک برش در آن‌ها ایجاد می‌کنیم. برای اینکه تلخی و نفخ بادمجان گرفته شود آن‌ها را در آب نمک می‌خوابانیم. ۲ ساعت کافیست. سپس آن‌ها را می‌شوییم و خشک می‌کنیم و در روغن سرخ می‌کنیم. سیرها را خرد کرده و کمی در روغن تفت می‌دهیم و کنار می‌گذاریم. پیازهایمان را که از قبل خرد کردیم، در روغن تفت می‌دهیم و بعد که طلایی شد گوشت را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از مدتی رب گوجه، گوجه فرنگی‌هایی که از قبل پوست آن‌ها را گرفته و خرد کرده‌ایم به گوشت و پیازمان اضافه می‌کنیم، نصف لیوان آب اضافه می‌کنیم، درب ظرف را بسته و اجازه می‌دهیم خوب بپزد. بعد از روی حرارت برداشته و سیر و جعفری را به آن اضافه می‌کنیم. بادمجان‌ها را برداشته و آن‌ها را با مخلوط آماده شده پر می‌کنیم و کف ماهیتابه می‌چینیم. از این مرحله به بعد می‌توانیم به ۲ صورت عمل کنیم. کمی از روغنی که از مخلوطی که درست کردیم، باقیمانده را ته ماهیتابه بریزیم و با حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه اجازه دهیم بپزد. روش دیگر این است که کمی رب کف ماهیتابه بریزیم. ۱ استکان آب اضافه کنیم و نمک و فلفل و وقتی جوش آمد بادمجان‌ها را در آن بریزیم و اجازه دهیم با حرارت ملایم بپزد.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۱۶ شهریور ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.