با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

آشنایی با غذاهای محلی – گیلان

با ما همراه باشید با آشنایی با غذاهای محلی – گیلان:

آشنایی با غذاهای محلی - گیلان

باقلا قاتوق

 

مواد لازم:

– لوبیا رشتی تازه (به جای آن از پاچ باقلا و لوبیا چیتی نیز می‌توانید استفاده کنید): ۵۰۰ گرم
– شوید خشک و یا تر: ۴ قاشق غذاخوری
– سیر: به مقدار دلخواه
– تخم مرغک ۳ عدد
– زرچوبه: نصف قاشق چایخوری
– روغن و یا کره: ۲۰۰ گرم
– فلفل و نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

اگر از باقلای رشتی تازه استفاده می‌کنید، باید آن را از ۲ پوست خود جدا کنید. اما اگر از پاچ باقلا یا لوبیا چیتی استفاده می‌کنید، باید آن را چند ساعت قبل (۱۰ تا ۱۲ ساعت) در در آب بخیسانید تا پوست آن راحت جدا شود. سپس باقلاها را بشویید. برای تهیه این غذا، خود شمالی‌ها معمولا از ظرف‌های سفالی به نام گمج استاده می‌کنند که غذا در آن بسیار لذیذ می‌شود. اگر گمج در دسترس نبود در قابلمه‌های معمولی نیز می‌توانید این غذا را تهیه کنید. باقلا، سیر، شوید، زردچوبه، نمک را در قابلمه ریخته و با روغن و یا کره تفت می‌دهیم و کمی سرخ می‌کنیم. سپس آب به موادمان اضافه می‌کنیم. حواستان باشد آبی که اضافه می‌کنید زیاد نباشد و فقط تا حدی باشد که روی باقلا را بگیرد. بعد از اینکه باقلا پخت، تخم مرغ‌ها را در قابلمه می‌شکنیم، سپس در قابلمه را می‌گذاریم تا تخم مرغ‌ها خودشان را بگیرند. فقط حواستان باشد که باقلا زود می‌پزد. مراقب باشید له نشود. زیرا خورش ظاهر زیبای خود را از دست می‌دهد. این غذا معمولا با کته، ماهی شور، زیتون پرورده و سیرترشی صرف می‌شود.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۲۱ شهریور ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.