با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

خواص برخی از مواد غذایی مهم

در این مقاله به بررسی خواص برخی از مواد غذایی مهم که بسیار سودمند و حیاتی می‌باشند، می‌پردازیم.

خواص برخی از مواد غذایی مهم

خواص سیب‌زمینی:

سیب‌زمینی دارای کالری پایین، سرشار از فیبر، کربوهیدرات، نشاسته، گلوکز و املاح معدنی است. سیب‌زمینی برای درمان سوختگی مفید است، کافیست یک سیب‌زمینی را پوست بگیرید و رنده کنید و آن را روی باندی استرلیزه قرار دهید و روی قسمت سوخته بگذارید؛ الیته توجه کنید که برای سوختگی‌های سطحی مفید است. مصرف سیب‌زمینی به صورت آب‌پز و پوره برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. حریره این ماده‌غذایی برای اسهال و اگزما نیز مفید است. برای تهیه حریره سیب‌زمینی باید ۵۰۰ گرم آب را بگذارید بجوشد و سپس ۶۰ گرم نشاسته سیب‌زمینی را که از قبل در ۶۰_۱۰۰ گرم آب سرد از قبل حل کرده‌اید به آن اضافه کنید. ۱_۲ دقیقه بگذارید بجوشد. برای درمان اسهال دو روز متوالی تنها این حریره را مصرف کنید و برای درمان اگزما بگذارید تا حریره سفت شود و آن را روی باند استرلیزه بریزید و روی محل اگزما بگذارید، هر دو ساعت یکبار این ضماد استفاده کنید. مصرف این ماده برای کسانی که خواهان افزایش وزن نیز هستند مناسب است.

 

خواص فندق

خواص فندق:

فندق دارای مقدار زیادی فیبر، انواع ویتامین و مینرال‌هاست. مصرف این ماده از بیماری‌هایی از جمله سرطان جلوگیری می‌کند. فندق منبع غنی از ویتامین E است: به طوری‌که در هر ۱۰۰ گرم آن ۱۵ گرم ویتامین موجود است و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد که باعث حفظ یکپارچگی غشای مخاط شده و از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند، همچنین روغن فندق از خشکی پوست جلوگیری می‌کند. فندق فاقد گلوتن بوده و برای کسانی‌که به گلوتن حساسیت داشته و از بیماری سلیاک رنج می‌برند، مفید است. همچنین مصرف ۱۰ عدد فندق برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند توصیه می‌شود، چرا که باعث ایجاد سیری در فرد می‌شود. مصرف ۵ عدد از این ماده برای افرادی که دارای کم‌خونی و قلنج کلیه هستند، توصیه می‌شود. جوشانده فندق نیز برای درمان اختلال و درد قاعدگی مفید است. برای تهیه جوشانده می‌بایست ۴۰_۵۰ گرم پوست و یا برگ درخت فندق را در یک لیتر آب‌ سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ۵ دقبقه بجوشد سپس آن را صاف کرده و با عسل شیرین کنید، روزی ۵ مرتبه به اندازه نصف لیوان بنوشید. از فندق برای درمان واریس نیز استفاده می‌شود. از دیگر خواص فندق می‌توان گفت که فشار خون را بالا می‌برد و برای درمان زردی مناسب است.

 

خواص آویشن

خواص آویشن:

آویشن دارای مواد معدنی و ویتامین است که برای سلامت مطلوب ضروری بسته بندی است. برگ های آن یکی از غنی‌ترین منابع پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم و سلنیوم می‌باشد. پتاسیم موجود در آویشن برای کنترل ضربان قلب و فشار خون مفید است. منگنز توسط موجود در آن به عنوان یک عامل برای آنزیم‌های آنتی اکسیدان، سوپراکسید دیسموتاز استفاده می‌شود و آهن موجود برای تشکیل سلول‌های قرمز خون مورد نیاز است. آویشن حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان فلاونوئید فنلی مانند ذرت، گزانتین است. این گیاه یک منبع غنی از ویتامین‌های مهم بسیاری از جمله ویتامین های B کمپلکس، بتا کاروتن، ویتامین، A، ویتامین K، ویتامین E، ویتامین C و اسید فولیک است. شاخ و برگ گیاهان آویشن شامل تیمول، یکی از روغن‌های ضروری است که دارای خاصیت ضد عفونی کننده و ضد قارچی است. از آویشن در مصرف خارجی می‌توان برای رگ به رگ شدن اعضا بدن و شستشوی زخم‌ها از آن استفاده کرد. دم‌کرده آویشن برای آسم، سیاه سرفه، ضعف و ناتوانی بدن، درد معده، اختلالات کلیه و زکام مغزی مفید است. برای تهیه این دم‌کرده باید بیست تا سی گرم ساقه‌های گل‌دار آویشن را که خشک باشد را در یک لیتر آب‌ جوش ریخته و در آن را بگذارید تا دوازده دقیقه دم بکشد و سپس آن را از صافی رد کرده و با عسل شیرین کنید و هر روز چهار تا پنج فنجان از آن را بنوشید.

 

 
خواص برخی مواد غذایی مهم – بخش ۲

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۶ مهر ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.