با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

درباره آجیل بیشتر بدانیم

آجیل

آجیل یکی از پر طرفدارترین تنقلات ما ایرانی‌ها است که معمولا عیدهای نوروز بیشتر از همیشه آجیل مصرف می‌کنیم و برای پذیرایی از آن استفاده می‌کنیم. اما آیا مصرف آجیل مضر نیز هست؟  آیا می‌توانیم به هر اندازه که خواستیم از آن مصرف کنیم؟  آجیل چه فوایدی برای بدن دارد؟ بیایید کمی درباره آجیل بیشتر بدانیم:

 

چه افرادی باید در مصرف آجیل تعادل را برقرار کنند و بیش از اندازه آجیل مصرف نکنند؟

اگر دارای فشار خون بالا و یا تری گلیسیرید خون بالا هستید مصرف آجیلتان باید در حد تعادل باشد. همچنین شمایی که هیچ سابقه بیماری ندارید نیز کمی در خوردن آجیل دست نگه دارید و با احتیاط مصرف کنید و زیاده‌روی نکنید. حواستان به کودکانتان نیز باشد. هر چند آجیل اثرات مفیدی برای کودکان دارد اما کودکانتان را از زیاده‌روی در خوردن آجیل باز دارید.

پسته یکی از انواع آجیل است که هم بسیار خوشمزه است و هم دارای آهن، پتاسیم، فسفر و کلسیم، ویتامین های B1، B3 و E است که به دلیل دارا بودن این املاح و ویتامین‌ها برای افرادی که کم‌خونی دارند و یا افرادی که قوای جسمانی آن‌ها تحلیل رفته است توصیه می‌گردد. همچنین پسته خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

اما افرادی که نارسایی‌های کبدی دارند و یا مبتلا به دیابت هستند و یا کسانی که ناراحتی‌های کلیه دارند نباید از پسته استفاده کنند.

مغز گردو نیز یکی دیگر از مغزهای مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که به صورت‌های مختلف آن را مصرف می‌کنیم، به طور مثال هم در آجیل از آن استفاده می‌کنیم و با با نان و پنیر در وعده صبحانه و یا عصرانه می‌خوریم. مغز گردو در کاهش کلسترول خون بسیار مفید است و همچنین از ابتلا به بیماری‌های ریوی جلوگیری می‌کند. مغز گردو دارای قند و پروتئین است و سرشار از ویتامین می‌باشد. از این رو برای بدن بسیار مفید است. گردو همچنین حاوی اسیدهای چرب مفید و املاح معدنی مانند کلسیم و فسفر است که برای بدن مفید هستند. یکی دیگر از فواید گردو این است که از تشکیل سنگ کلیه و سنگ صفرا نیز پیشگیری می‌کند.

 

 

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۷ مهر ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.