با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

روش پخت ته چین مرغ

ته‌چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به خاطر ظاهر زیبایش یکی از غذاهای مجلسیست که در مهمانی‌ها سرو می‌شود. ته‌چین انواع مختلفی دارد و می‌تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. از جمله ته‌چین گوشت، مرغ، بادمجان، اسفناج و ماهی که تقریبا روش پختشان یکسان است. اما نوع متداول‌تر آن ته‌چین مرغ است که طرفداران بسیاری دارد. در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه و فوت و فن‌های یک ته‌چین خوشمزه (به خصوص روش پخت ته چین مرغ) را به شما بیاموزیم.

روش پخت ته چین مرغ

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر:

(لازم به ذکر است که این مقادیر سلیقه‌ ایست و ماست یا تخم مرغ می‌توانند کم یا زیاد شوند)
– برنج ۱کیلو
– مرغ ۱ عدد پاک کرده ۵/۱ کیلو
– ماست ۱ کیلو
– زعفران ساییده ۲ قاشق مرباخوری
– روغن ۲۰۰ گرم
– تخم مرغ ۵ تا ۶ عدد
– نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

طرز تهیه:

مرغ را با پیاز و نمک و زردچوبه می‌پزیم. بعد از پختن باید به اندازه یک لیوان آب داشته باشد. استخوان‌های مرغ را جدا می‌کنیم. ماست را به هم می‌زنیم. زرده تخم مرغ را از سفیده آن جدا می‌کنیم. نصف زعفران حل شده را با ۳ عدد زرده تخم مرغ و ماست و کمی نمک و فلفل باهم مخلوط می‌کنیم. مرغ‌هایی را که از استخوان قبلا جدا کرده بودیم در ماست می‌خوابانیم. برنج را روی حرارت می‌گذاریم تا جوش کند سپس آن را آبکش می‌کنیم. ۲-۳ عدد زرده تخم مرغ، نصف روغن و ماست و زعفران را با ۲-۳ کفگیر برنج مخلوط می‌کنیم. در قابلمه روغن می‌ریزیم و این مخلوط را ته قابلمه میریزیم و باپشت قاشق صاف می‌کنیم. مقداری از مرغمان را روی برنج می‌چینیم و مقداری از برنج را روی آن می‌ریزیم و دوباره بقیه مرغ را روی برنج می‌چینیم و لایه آخر را نیز با برنج می‌پوشانیم و با قاشق کمی روی آن را فشار می‌دهیم که به هم بچسبند. روغن آب کرده را با آب مرغی که از پختن مرغ داشتیم روی برنج می‌دهیم و در قابمه را می‌پوشانیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد. و در آخر به صورت قالبی بر می‌گردانیم.

 

فوت و فن :

– اگر می‌خواهید ته‌دیگ ته‌چینتان کلفت‌تر باشد، باید روی حرارت ملایم بپزد و مدت زمان پخت آن هم بیشتر باشد.
– بهتر است از گوشت و یا مرغ پخته برای ته‌چین استفاده کنید و آب گوشت به خورد مرغ و یا گوشتتان برود. استفاده از مرغ و یا گوشت به صورت سرخ شده توصیه نمی‌شود.
– بهتر است ته‌چین در ظرفی تهیه شود که عمق کمتری داشته باشد. استفاده از ماهیتابه پیشنهاد می‌شود.
– ماست ته‌چین باید چکیده و سفت باشد. زیرا ماست شل و آبکی باعث خمیر شدن ته‌چین می‌شود.
– اگر ته‌چینتان را در فر تهیه می‌کنید نیاز به روغن کمتری دارد.
– برای ته‌چین مجلسی از زعفران بیشتری استفاده کنید تا خوش رنگ و لعاب ‌تر شود.
– برای خوش طعم‌تر شدم ته‌چین، در هنگام کشیدن کمی کره آب شده روی ته دیگ بدهید.
– برای تزئین برنج می‌توانید از زرشک، خلال بادام و پودر پسته استفاده کنید.

[تعداد: 4    میانگین: 2.8/5]
تاریخ: ۴ شهریور ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.