با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

طرز تهیه حلوا و نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن

حلوا یکی از دسرها و شیرینی‌های معروف ایرانیان است که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی خوشمزه ایرانی انواع مختلف دارد مانند حلوا خرمایی، حلوای تیره، حلوا ارده، حلوا گردویی، حلوا هویجی، حلوای زعفرانی و …
در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه حلوا و نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن آن را آموزش دهیم. از بانوان ایرانی دعوت می‌کنیم که با ما همراه باشند.

تهیه حلوا و نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن
مواد لازم:
– آرد برنج یا گندم: ۲۵۰ گرم
– روغن با کره: ۲۵۰ گرم
– شکر: ۲۵۰ گرم
– گلاب و آب به مقدار دلخواه
– زعفران: ۱گرم یا نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه: ابتدا آرد را الک می‌کنیم، سپس بو می‌دهیم، حواستان باشد که موقع تفت دادن رنگ آرد عوض نشود. زیرا در غیر اینصورت رنگ حلوا، زرد خوشرنگ نمی‌شود. سپس روغن را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا روغن و آب باهم مخلوط شوند. در ظرف دیگری آب و شکر را باهم می‌جوشانیم و زعفران را به آن اضافه می‌کنیم. آرد و روغن را از روی حرارت بر می‌داریم. سپس سرد که شد، شکر و روغن را به آن اضافه می‌کنیم و دوباره خوب هم می‌زنیم. دوباره روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی هم می‌زنیم. سپس در ظرف مورد نظر ریخته و بامواد دلخواه مانند گردو، خلال بادام و خلال پسته تزیین می‌کنیم.
نکات:
۱- وقتی آردتان را تفت می‌دهید، حواستان باشد که رنگ آرد تغییر نکند تا حلوایتان خوشرنگ و زرد شود.
۲- به محض اینکه روغن را به آرد اضافه کردید و هم زدید از روی حرارت بردارید، زیرا زیاد ماندن آن روی حرارت باعث می‌شود که رنگ حلوا تیره شود.
۳- وقتی آرد و روغن را از روی حرارت برمی‌داریم ابتدا اجازه می‌دهیم سرد شود و سپس مخلوط آب و شکر را به آن اضافه می‌کنیم زیرا در غیر اینصورت آرد گوله گوله می‌شود. سعی کنید شربتتان داغ باشد تا خوب به خورد حلوا برود.
۴- می‌توانید برای اینکه مطمئن شوید، آرد گوله گوله نمی‌شود، آن را از توری رد کنید.
۵- می‌توانید از هل و یا گلاب برای خوش طعم‌تر شدن حلوا استفاده کنید.
۶- معمولا حلوا را در دیس و یا ظرفی با ارتفاع کم سرو می‌کنند.
۷- به محض کشیدن حلوا در ظرف آن را تزیین کنید، زیرا بعد از سرد شدن خوب تزیین نمی‌شود.
۸- معمولا برای انواع حلوا از روغن جامد و یا کره استفاده می‌کنند، زیرا با روغن مایع حلوا شل می‌شود.
۹- در حین پخت بهتر است، حرارت ملایم باشد و با قاشق چوبی هم بزنید تا یکدست تفت داده شود.
۱۰- شکر را مستقیم به آرد اضافه نکنید، بلکه باید حتما به صورت شهد اضافه شود.
۱۲- مقدار شهد باید دقیق باشد و کم نباشد زیرا باعث می‌شود حلوا تکه تکه شود.
۱۳- بهتر است گلاب و هل و زعفران را همراه با شهد اضافه کنیم.
۱۴- روغن کم نیز باعث ترک خوردن حلوا می‌شود.
۱۵- حرارت پخت حلوا بهتر است ملایم باشد.
۱۶- اگر حلوا از آرد سنگک تهیه شود، خوشرنگ و خوشمزه‌تر می‌شود.
۱۷- فراموش نکنید آرد را الک کنید.
۱۸- زعفران را خوب بسایید، زیرا اگر درشت باشد در حلوا دیده می‌شود.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۲ شهریور ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.