با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه حلیم گوشت

حلیم گوشت حلیم یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانیان است. این غذا از گندم و گوشت تشکیل شده و غذای کاملی است. در این قسمت از بخش آشپزی خوشمزه قصد داریم طرز تهیه حلیم گوشت را به شما عزیزان آموزش دهیم. بسیاری از مردم حلیم را از بیرون تهیه می‌کنند اما با این دستور پخت می‌توانید خودتان در خانه این غذای خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن همراه با خانواده لذت ببرید.

 

مواد لازم:

گندم: ۳۰۰ گرم
گوشت: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
روغن یا کره: به مقدار لازم
آب: ۱۰ لیوان
شکر و دارچین: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا باید گندم را برای حلیم آماده کنید. برای تهیه حلیم مرسوم است که از گندم پوست کنده استفاده می‌کنند اما اگر گندم پوست کنده در دسترستان نبود می‌توانید از گندم با پوست استفاده کنید. منتها باید بعد از جوشیدن و نرم شدن آن را از آبکش رد کنید تا پوست‌های آن گرفته شود. خوب می‌رویم سراغ طرز تهیه؛ ابتدا باید گندم را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید. ۵ تا ۷ ساعت زمان برای این کار کافیست. اگر گندم خوب خیس بخورد و آب جذبش شود مدت طبخ آن کاهش می‌یابد و سریع‌تر پخته می‌شود. گوشت‌ را در قابلمه قرار دهید، ۲ لیوان آب درون قابلمه بریزید. پیازتان را نیز پوست کرده و به ۴ قسمت تقسیم کرده و به گوشت اضافه کنید. لازم نیست قابلمه‌ای که استفاده می‌کنید بزرگ باشد. از قابلمه کوچکی برای این کار استفاده کنید. بعد از اضافه کردن زردچوبه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید گوشت خوب بپزد. بعد از اینکه مطمئن شدید گوش خوب پخت آن را خرد و یا رشته رشته کنید و کنار بگذارید.

 

حالا نوبت پختن گندم است. گندم را باید با ۱ لیتر آب درون قابلمه‌ای جداگانه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. گندم باید خوب بپزد تا دانه‌های آن نرم شده و له شوند . در این مرحله باید حواستان را جمع کنید که گندم ته نگیرد. برای این کار باید هر چند دقیقه یک بار گندم  را هم بزنید. اگر آب گندم در حال تمام شدن است و گندم هنوز به طور کامل نپخته است، کمی آب گرم به آن اضافه کنید. باز هم تأکید می‌کنیم که گندم باید خوب نرم شده و دانه‌های آن در حد پوره نرم شوند. اگر گندم با پوست استفاده کرده‌اید، بعد از اینکه مطمئن شدید گندمتان پخت، آن را از آبکش رد کنید تا پوست‌های گندم گرفته شوند. حالا شما گندم نرم‌شده‌ای دارید که به صورت مایعی تقریبا سفت در آمده. حالا این گندم را با گوشتی که از قبل آماده و ریش ریش کرده‌اید مخلوط کرده و مجددا بر روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. دقت کنید حرارت باید ملایم باشد.

 

در این مرحله مدام حلیم را تحت نظر داشته باشید و هم بزنید تا ته نگیرد. غلظت حلیم باید به این صورت باشد که نه زیاد سفت و نه زیاد آبکی باشد. باید حالتی مابین داشته باشد. بعد از اینکه حلیمتان آماده شد و می‌خواهید آن را در ظرف بکشید، روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید. برخی حلیم را به صورت شیرین دوست ندارند و آن را با نمک و آبلیمو می‌خورند. در هر ۲ صورت این غذا بسیار لذیذ است.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
تاریخ: ۱۰ آبان ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.