با پزشکان

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

طرز تهیه خورشت اناربیج – غذای گیلانی

اناربیج

در این مطلب با طرز تهیه خورشت اناربیج – غذای گیلانی در خدمت شما عزیزان هستیم. این خورشت یکی از خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین غذاهای گیلانیست که طرفداران زیادی چه در گیلان و چه در کل ایران دارد. شما هم این خورشت را امتحان کنید. مطمئنم از آن لذت خواهید برد.

 

 

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

گردو چرخ کرده: ۱ پیمانه

سبزی (تره، جعفری، نعنا، گشنیز) : ۵۰۰ گرم، به این صورت که (تره: ۲۰۰ گرم، جعفری: ۱۵۰ گرم، نعنا: ۱۰۰ گرم گشنیز: ۵۰ گرم، سبزیجات محلی مثل خالواش و چوچاق: ۱۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

رب انار: ۳تا ۵ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و گلپر: به میزان لازم

 

 

طرز تهیه:

قبل از اینکه برویم سراغ دستور پخت این غذای خوشمزه یک نکته که قابل ذکر است این است که این غذا قطعا با سبزیجات محلی عطر و طعم فوق‌العاده‌تری پیدا خواهد کرد اما اگر به سبزیجات محلی دسترسی ندارید با بقیه سبزیجات این غذا را تهیه کنید. این غذا طعم لذیذش را همچنان حفظ خواهد کرد.

ابتدا پیاز را رنده کنید و گوشت چرخ‌کرده را با پیاز مخلوط کنید و بعد از اضافه کردن نمک و فلفل آن را ورز داده و به شکل توپ‌های کوچک قلقلی به اندازه گردوی کوچک در بیاورید. گردویی که از قبل چرخ کردیم را روی حرارت قرار می‌دهیم تا داغ شود (حواستان باشد نمی‌خواهیم گردوها تغییر رنگ بدهند فقط می‌خواهیم داغ شوند)، حالا ۳ لیوان آب یخ را روی گردوها بریزید و بگذارید تا جوش بیاید (آب یخ باعث می‌شود گردوها روغن بیشتری آزاد کنند)، اکنون سبزی‌ها را خرد کنید و آن‌ها را با کمی روغن تفت بدهید. وقتی که آب و گردو جوش آمد، سبزیجات سرخ شده را به آن اضافه می‌کنیم. الا نوبت اضافه کردن رب انار است. مقدار ربی که اضافه می‌کنید به ذائقه شما و به ترشی رب بستگی دارد. در این مرحله به همراه رب انار می‌توانید از رب آلوچه یا آب نارنج هم استفاده کنید. حالا قلقلی‌هایی که درست کردید را در همان روغن سبزی کمی سرخ کنید و سپس به خورشت اضافه کنید. این خورشت باید ۱ ساعت روی حرارت قرار بگیرد تا روغن بیندازد و جا بیفتد. اگر حس کردید آب خورشت کم است، می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید.

در پخت این خورشت باید به نکات زیر دقت کنید:

۱ – این خورشت باید زیاد روی حرارت بماند تا مانند فسنجان کاملا جا افتاده و به روغن بیفتد.

۲ – در صورت تمایل می‌توانید ۱ پیمانه دانه انار نیز به این خورشت بیفزایید که در این صورت باید از مقدار رب انار آن کم کنید.

۳ – این خورشت با گوشت تکه‌ای یا مرغابی یا اردک نیز می‌تواند تهیه شود.

[تعداد: 1    میانگین: 4/5]
تاریخ: ۹ آبان ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.