با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

طرز تهیه سوسیس خانگی

سوسیس یکی از غذاهایی است که از نظر بهداشتی زیاد مورد تأیید مردم نیست و برخی تا می‌توانند از خوردن سوسیس و کالباس صرف نظر می‌کنند. مخصوصا با خبرهایی که بعضا در رسانه‌ها درباره کارخانه سازنده آن‌ها می‌شنویم. اگر شما از علاقه‌مندان به سوسیس هستید اما به دلیل بهداشتی و یا هر دلیل دیگر از بیرون سوسیس تهیه نمی‌کنید و یا کلا به ناچار از خوردن آن صرف نظر کرده‌اید، در این قسمت از بخش آشپزی وبسایت چیدنی طرز تهیه سوسیس خانگی را برایتان آماده کرده‌ایم که بتوانید در خانه با روشی کاملا بهداشتی و با موادی که خودتان تهیه کرده‌اید، سوسیس درست کرده و نوش جان کنید.سوسیس خانگی

 

مواد لازم

گوشت مرغ (ران، سینه، فیله): ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم
تخم‌مرغ: ۱ عدد
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
پودر سویا: ۱/۲ پیمانه
پودر نشاسته: ۱/۲ پیمانه
سیر: ۴ حبه
آب سرد: کمی
آرد گندم: ۱/۲ پیمانه
پودر پیاز: ۲ قاشق غذاخوری (برای استفاده از پیاز باید آن را رنده کنیم و آبش را بگیریم و از تفاله‌ پیاز استفاده کنیم و آن را به موادمان اضافه کنیم)

رول یا کاغذ مخصوص سوسیس: به مقدار کافی

 

 

مواد لازم برای ادویه سوسیس برای ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم

پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری

شیر خشک قنادی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق مرباخوری

فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق مرباخوری

فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق مرباخوری

آویشن: ۱/۲ قاشق مرباخوری

هل: ۱/۲ قاشق مرباخوری

دارچین: ۱/۲ قاشق مرباخوری

تخم خردل: ۱/۲ قاشق چایخوری

ریشه جوز هندی: ۱/۲ قاشق چایخوری

میخک: ۱ عدد

زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری

زردچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری

همه مواد برای ادویه سوسیس را در بالا ابتدا می‌کوبیم تا له شود و سپس در چرخگوشت چرخ می‌کنیم و بعد از آن دوباره ۳ بار الک می‌کنیم تا مانند آرد نرم و لطیف شود و هیچ زبری نداشته باشد تا موقع خوردن زیر دندان نیاید.

 

طرز تهیه:

ابتدا گوشتتان را چرخ کنید. این کار را با دنده ریز چرخ گوشت انجام دهید. حالا گوشت‌های رنده شده را ورز دهید و به تدریج از موادی که دارید به آن اضافه کنید و در پایان ادویه‌تان را که از الک هم رد کرده‌اید و نرم و لطیف شده است را به گوشتتان اضافه کنید. برای انسجام گوشت وقتی تمام مواد را با گوشت مخلوط کردیم باید همه مواد را به مدت ۱ ربع تا نیم ساعت خوب ورز دهیم. در این مرحله باید حوصله به خرج دهید. رول یا کاغذ مخصوص سوسیس را آماده کرده و به سر مخصوص سوسیس درست کردن چرخ گوشتتان بزنید و با نخ آن را محکم کنید. حالا موادمان را که داخل چرخ گوشت ریختیم، به حالت سوسیس از چرخ گوشت بیرون می‌آید و در کاغذ مخصوص سوسیس ریخته می‌شود. فقط در این مرحله به کمک شخص دیگری نیز نیاز دارید. باید در هنگامی که کاغذ سوسیس پر می‌شود، دست را زیر رول‌ها گرفته تا رول‌ها نشکند. در داخل این رول‌ها نباید هوا برود.

 

وقتی همه گوشت‌ها از چرخ گوشت بیرون آمد با یک نخ کلفت و محکم سوسیس‌ را در هر اندازه و به هر تعدادی که می‌خواهید نخ پیچ می‌کنیم. حالا سوسیس‌ها را در بخارپز بگذارید. کسانی که بخارپز ندارند می‌توانند از این شیوه استفاده کنند: در قابلمه‌ای بزرگ آب ریخته و اجازه دهید آب جوش بیاید. سپس یک آبکش فلزی را روی قابلمه قرار دهید و سوسیس‌ها را درون آن بچینید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا سوسیس‌ها نیم ساعت بخارپز شوند. وقتی سرد شد، آن‌ها را در فریزر قرار دهید.

 

نکته:

– برای درست کردن سوسیس می‌توانید از هر گوشتی استفاده کنید. فقط باید دقت کنید که گوشتتان بدون چربی باشد. شما می‌توانید از گوشت‌های گوساله، گوسفند، بوقلمون، شترمرغ و مرغ استفاده کنید.

– در صورتی که بخواهید مقدار گوشتان و در نتیجه مقدار سوسیس‌هایتان را بیشتر کنید باید به همان اندازه همه مواد را بیشتر کنید. برای مثال اگر به جای ۶۰۰ گرم گوشت از ۱۲۰۰ گرم گوشت استفاده می‌کنید، باید همه موادتان را هم ۲ برابر کنید.

[تعداد: 1    میانگین: 1/5]
تاریخ: ۲۰ آبان ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.