با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

طرز تهیه ژله رنگین کمان

ژله رنگین کمان

ژله رنگین‌ کمان یکی از پرطرفدارترین ژله‌ها مخصوصا برای کودکان است. با ما همراه باشید با طرز تهیه ژله رنگین کمان؛ درست کردن این ژله شاید کمی وقت‌گیر باشد اما به معنای واقعی ساده است.

 

مواد لازم:

پودر ژله‌ها شامل:

– انگور یا شاتوت (برای بنفش)
– بلوبری، تمشک آبی (برای آبی)
– لیمو یا کیوی (برای سبز)
– موز یا آناناس (برای زرد)
– پرتقال (برای نارنجی)
– آلبالو یا انار (برای قرمز)
– بستنی لیوانی وانیلی: ۲  عدد

نکته: اگر وقت کم دارید می‌توانید از پودر ژله‌های کمتری استفاده کنید و از تعداد رنگ‌های ژله کم کنید. باز هم قشنگ خواهد بود.

 

طرز تهیه:

قبل از هر چیز قالبتان را با آب سرد بشویید و آن را ۱ ساعت در یخچال قرار دهید. این نکته را در نظر داشته باشید که مرحله به مرحله ضخامت رنگ‌های رنگین کمان و در نتیجه مقدار ژله‌ای که استفاده می‌کنید از مرحله قبل کمی بیشتر می‌شود. برای توضیح بیشتر به مراحل زیر دقت کنید:

 

اولین رنگ (بنفش):

هر بسته ژل معمولا حاوی ۱۰ قاشق غذاخوری پودر ژله است. نصف ۱ بسته کامل یعنی ۵ قاشق را در نصف لیوان آب جوش حل کنید. برای اینکه ژله شفاف‌تر شود آن را کمی روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. ۴-۵ قاشق از آن را کنار بگذارید و به بقیه ژله آب یخ اضافه کنید و در قالب ژله بریزید. حالا آن را در یخچال به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت قرار دهید تا خودش را بگیرد. در این مرحله دقت کنید شاید ژله زودتر از وقت معمول سفت شود. نباید اجازه بدهید ژله خیلی سفت شود. زیرا در این صورت در آخر لایه‌های ژله از هم جدا می‌شوند. بستنی را بیرون از یخچال قرار دهید و اجازه دهید با دمای اتاق شل شود. حالا آن ۴-۵ قاشق از ژله را که کنار گذاشته بودید با ۲ قاشق بستنی مخلوط کنید و روی رنگ بنفش بریزید. البته اگر ژله‌ای که کنار گذاشه بودید کمی خودش را گرفته بود باید آن را کمی حرارت بدهید. بعد از ریختن مخلوط ژله و بستنی روی رنگ بنفش دوباره آن را در یخچال قرار داده و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آن فرصت می‌دهیم تا سفت شود.

 

دومین رنگ (آبی نیلی):

برای به دست آوردن این رنگ ۳ قاشق بلوبری را با ۲ قاشق ژله بنفش مخلوط کنید. حالا پودرها را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و برای شفاف شدن کمی آن را حرارت دهید.  مانند مرحله قبل ۵ قاشق از آن را کنار بگذارید. به بقیه ۳ قاشق آب یخ اضافه کرده و بعد که کمی سرد شد آن را آرام روی لایه دوم بریزید و اجازه دهید تا خودش را بگیرد. مجددا مانند مرحله قبل، به بقیه ژله نیلی‌رنگ که کنار گذاشته بودید، ۲ قاشق بستنی آب شده اضافه کنید و روی لایه نیلی‌رنگ بریزید. بقیه مراحل مانند مراحل قبلی است.

 

رنگ آبی:

۶ قاشق از پودر ژله آبی را در کمی بیشتر از نصف لیوان آب جوش حل کنید. ۶ قاشق از آن را برای مخلوط کردن با بستنی کنار بگذارید. ۴ قاشق آب یخ به بقیه ژله اضافه کرده و مانند مراحل قبل روی لایه قبل بریزید. در این مرحله لایه بستنی باید باز هم با ۲ قاشق بستنی مخلوط شود.

 

رنگ سبز:

۷ قاشق از پودر ژله به رنگ سبز را در کمی بیشتر از ۱/۲ لیوان آب جوش حل کرده و ۶ قاشق از آن را کنار گذاشته و ۵ قاشق آب یخ به بقیه‌اش اضافه کنید و  مانند مراحل قبل عمل کنید…. میزان بستنی در این مرحله ۲ قاشق است.

 

رنگ زرد:

۸ قاشق پودر ژله زرد را با کمی بیشتر از مقدار آب جوش مرحله قبل حل کنید و ۷ قاشق از آن را کنار گذاشته و مراحل قبل را طی کنید. میزان بستنی همان ۲ قاشق است.

 

رنگ نارنجی:

۹ قاشق از پودر ژله نارنجی را در ۱ لیوان آب جوش حل کرده و ۷ قاشق از آن را کنار گذاشته و ۱/۴ لیوان آب یخ به آن اضافه کنید. مراحل قبل را تکرار کنید. این بار به جای ۲ قاشق بستنی از ۳ قاشق بستنی استفاده کنید.

 

رنگ قرمز:

همه پودر ژله انار را با یک لیوان آب جوش حل کنید و سپس ۱/۴ لیوان آب سرد به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. ژله را به آرامی روی مواد ریخته و اجازه بدهید چند ساعت تا ۱ روز در یخچال بماند. قالب را از یخچال بیرون بیاورید. با سشوار دیواره ظرف را گرم کنید و آرام ژله را داخل بشقاب یا ظرف مورد نظر برگردانید. به جای استفاده از سشوار می‌توانید ظرف را در آب جوش فرو ببرید ۳ ثانیه صبر کنید و سپس ژله را برگردانید.

 

نکات مهم:

– می‌توانید لایه ژله‌ها را برعکس یعنی از زیاد به کم درست کنید که در تصویر مشاهده می‌کنید.

– در هنگام ریختن ژله روی لایه قبل دقت کنید که این کار باید به آرامی انجام شود.
– ژله‌هایی که قرار است روی مراحل با بستنی بریزید باید کمی ولرم شوند و نباید داغ ریخته شوند.

– همانطور که گفتیم نباید لایه‌ها زیاد سفت شوند، چون موقع برگرداندن ژله، لایه‌ها از هم جدا می‌شوند.
– می‌توانید برای تسریع در کارتان، ژله‌های هر مرحله را در فریز بگذارید؛ منتها باید مراقب باشید یخ نزنند.

[تعداد: 3    میانگین: 4/5]
تاریخ: ۱۴ آبان ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.