با پزشکان

دکتر محمد آذرفر

پزشک تغذیه کلینیکی و متابولیسمی

دکتر امیر حسن محبوبی

فلوشیپ فوق تخصصی اورولوژی اطفال

طرز دم کردن چای اصیل ایرانی

اگر می‌خواهید طرز دم کردن چای اصیل ایرانی را به درستی یاد بگیرید، با ما همراه باشید. چای یکی از نوشیدنی‌های رایج ما ایرانیان است که در مجالس، مهمانی‌ها، محفل‌های دوستانه و خلاصه در همه جا نوشیده می‌شود و کمتر کسی است که چای دوست نداشته باشد. چای جزء لاینفک میزهای صبحانه ما است و خیلی وقت‌ها یک لیوان چای خوش طعم و خوشرنگ، خستگی را از تنمان بیرون می‌کند. چای‌ها انواع مختلفی دارند اما آنچه ما ایرانی‌ها به عنوان چای اصیل می‌نوشیم چای سیاه است. تهیه چای بسیار آسان است. اما با این حال دم کردن یک چای اصیل ایرانی که خوش رنگ و خوش طعم باشد فوت و فن خاص خودش را دارد. ما در این مطلب سعی کرده‌ایم نکاتی را برای دم کردن یک استکان چای خوشرنگ به شما آموزش دهیم.

 

طرز دم کردن چای اصیل ایرانی

 

۱- در قدم اول بهتر است در انتخاب چای مناسب دقت کنید. کارخانه سازنده چای بسیار مهم است.
۲- کیفیت آبی که چای در آن دم می‌کشد، تاثر زیادی در عطر و طعم چای دارد. مناسب‌ترین آب برای دم کردن چای آب لوله کشی است اما حواستان باشد که آب دارای کلر نباشد.
۳ – از آبی که چند بار جوشیده است استفاده نکنید، زیرا اکسیژن خود را از دست داده است و روی کیفیت چای اثر می‌گذارد. بهتر است از آب تازه برای دم کردن چای استفاده کنید.
۴- چای انواع مختلفی دارد و دمای آب برای دم کردن هرکدام از آن‌ها متفاوت است. اما برای دم کردن چای سیاه که معرف حضور ما ایرانی‌هاست، بهتر است دمای آب به نقطه جوش رسیده باشد. برای دم کردن چای سبز به دلیل اینکه برگ‌های آن نازک‌تر است دمای آب بهتر است حدود ۷۰-۸۰ درجه باشد.
۵- برای هر نفر ۱ قاشق چایخوری سرپر چای خشک کافی است. و حدود ۱ فنجان آب. اما اگر دوست دارید چای غلیظ‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار چای را بیشتر کنید. هرگز برای داشتن چایی غلیظ‌تر مدت زمان دم کردن آن را بیشتر نکنید. زیرا چای که زیاد دم بکشد تلخ می‌شود و طعم خوبی پیدا نمی‌کند. برای این کار به مقدار چایتان اضافه کنید.
۶- زمان دم کشیدن چای برای هر نوع چای متفاوت است. برخی بین ۵ تا ۸ دقیقه و برخی از انواع چای هم بیشتر از ۱۰ دقیقه. قبل مدت زمان تعیین شده کمی از چای را بچشید، اگر به طعم و عطر مورد دلخواه شما نرسیده بود، کمی بیشتر زمان دهید. اما حواستان باشد که این زمان طولانی نشود زیرا باعث تلخی چای خواهد شد. بعد از چندین بار دم کردن، مدت زمان مناسب برای دم کردن چای را پیدا می‌کنید.
۷- برای جلوگیری از تلخی چای که به دلیل طولانی ماندن برگ‌های چای در داخل آب است می‌تواند به کمک یک صافی تفاله را از خود چای جدا کنید.
۸- اگر برای دم کردن چای عجله دارید، می‌توانید فقط به مقدار دم کردن چای در کتری آب بریزید. لازم نیست که کتری را از آب پر کنید. بعد از اینکه برای دم کشیدن آب را در قوری ریختید، می‌توانید مجددا کتری را از آب پر کنید.
۹- از ریختن آب گرم در کتری خودداری کنید و از همان ابتدا آب سر به کتری اضافه کنید و فرصت دهید تا بجوشد. زیرا پر کردن کتری با آب گرم و یا داغ، کیفیت چای را پایین می‌آورد.
۱۰- حواستان باشد آب در کتری زیاد نجوشد زیرا در این صورت چای بی‌مزه می‌شود.
۱۱- بهترین نوع قوری برای دم کردن چای قوری چینی است. بهتر است برای اینکه چای بهتر و سریع‌تر دم بکشد، قوری را از قبل گرم کنید. کمی آب گرم داخل قوری بریزید و سپس خالی کنید و بعد چای را دم کنید.
۱۲- اگر مایل بودید می‌توانید از طعم دهنده‌های گیاهی برای خوش طعم‌تر شدن چای و برای تنع آن استفاده کنید. برای اینکار می‌توانید از زعفران، چند دانه هل، چوب دارچین، گل بهار نارنج و یا گل محمدی استفاده کنید. اگر گل بهار نارنج و یا محمدی در دسترستان نبود، می‌توانید از عرق آن‌ها هم استفاده کنید. فقط حواستان باشد که به مقدار کم استفاده شود و در مصرف آن‌ها زیاده روی نکنید.
۱۳- می‌توانید با اضافه کردن سیب در چای به هنگام دم کردن طعم و مزه متفاوتی به چای بدهید که برای رفع خستگی هم بسیار خوب و آرامش بخش است.
۱۴- و در آخر بهتر است چای را در ظروف شیشه‌ای در بسته و به دور از گرما و سرما و رطوبت نگهداری کنید و از قرار دادن آن‌ها در مجاورت سیر و پیاز خودداری کنید زیرا چای، زود بوی هرچیزی را به خود می‌گیرد.

[تعداد: 6    میانگین: 2.2/5]
تاریخ: ۴ شهریور ۱۳۹۴
داغترین مطالب

جهت عضویت در خبرنامه چیدنی لطفا نام و آدرس ایمیل خود را وارد نمایید.